Cand nu ai neaparat nevoie de o trusa Dremel

Dremel a revolutionat BIAX-ul clasic, a venit cu o serie de accesorii si i-a crescut turatia si manevrabilitatea facand o scula electrica de taiat si slefuit nelipsita dintr-un atelier care se respecta.

Marele avantaj adus de Dremel sculei multifunctionale de taiat si slefuit a fost, pe langa multitudinea de piese ce pot fi folosite la o multime de operatii de taiere, gaurire, slefuire si gravare, a fost axul flexibil ce se adapteaza sculei electrice de taiat si slefuit.

Axul acesta chiar a revolutionat industria, fiind vorba de o scula de dimensiuni reduse, adaptand acestui ax orice accesoriu din trusa Dremel, ajungi sa lucrezi cu finetea unui dentist.

Dincolo de calitate, Dremel are un pret destul de ridicat si, poate, chiar nu ai nevoie de o investitie atat de mare si cauti ceva alternative mai ieftine pentru dezvoltarea hobby-ului tau. Drept urmare am gasit o chestie destul de interesanta, un minipolizor de banc caruia poti sa-i adaptezi un ax flexibil transformandul intr-o multifunctionala performanta. E vorba despre Raider RD-BG06 120W ø75mm. Cam asa arata in imagini polizorul cu ax flexibil Raider RD-BG06

polizor cu ax flexibil

→Vezi pretul pentru polizorul de banc cu ax flexibil.

Dupa cum se vede, axul se ataseaza in exterior, montarea acestuia se face simplu fara demontarea altor piese componente ale uneltei. Din pacate acest mini polizor vine fara trusa de accesorii, doar cu axul flexibil, lucrul acesta presupunand investitia intr-un set de accesorii pentru el. Un alt dezavantaj este acela ca esti limitat oarecum la perimetrul in care este montat polizorul. Cred ca investitia intr-o astfel de combinatie merita doar daca nevoia de un polizor de banc este mai mare decat nevoia de o multifunctionala de tip Dremel. In rest, daca ai nevoie de un biax, de o scula multifunctionala similara Dremel mai ieftina, se gasesc cateva modele interesante si cu pret bun.

Steinhaus Start PRO-RTK, 135W, 32.000rpm, set de 190 accesorii o scula decenta foarte avantajoasa ca pret. Face parte din gama hobby dar cu ceva atentie te poti baza pe ea si in cazul unor lucrari de anvergura. Un numar mare de accesorii, o putere de 135 w si turatii de 32.000 rpm. 6 Trepte de reglare a vitezei. Parerile despre Steinhaus Start PRO-RTK sunt in general bune, lumea este multumita.

Geko, 270 W, 88 dB, 227 accesorii inca un biax ieftin cu un numar impresionant de accesorii. Un brand mai putin cunoscut dar cu ceva performante…motor de 270 W, turatii reglabile intre 8 000 si 32 500 rpm. Nu am gasit detalii despre fiabilitatea acestei multifunctionale dar, garantia de 24 de luni ma face sa cred ca la pretul de vanzare, merita.

Proxxon 28515, 34 accesorii-Proxon este cel mai important concurent pentru Dremel. Modelul Proxxon 28515 este un exemplu de multifunctionala ceva mai scumpa dar foarte calitativa destinata in general fineturilor. Pachetul contine 34 de accesorii destinate, inclusiv un biax diamantat. Este un set foarte indragit de constructorii de machete. Pachetul contine inclusiv si transformator.

Dupa cum vedeti, piata sculelor multifunctionalelor pentru gravat, slefuit, gaurit si taiat ete destul de bogata in oferte. In functie de buget si planuri, chiar ai ce sa achizitionezi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *