Care este cea mai buna masina de facut inghetata acasa

Pentru ca-mi place inghetata si vremea e tot mai calda, la insistentele fetelor, l-am intrebat pe google care este ‘cea mai buna masina de facut inghetata acasa’. Pentru a afla care este cea mai buna masina de facut ingheta, m-am apucat sa documentez…poate or mai fi amatori de facut inghetata in casa si au aceasta dilema.

Pentru inceput, spun doar atat, pe internet veti gasi si termenul de cel mai bun aparat de facut inghetata acasa. Nu e nicio diferenta, ideea este aceiasi, un aparat care face inghetata. Bine, in principiu tot voi faceti inghetata, aparatul doar da nota dinstinctiva si intregeste procesul.

Bun, acum ca am lamurit lucrurile, hai sa va si arat care sunt cele mai bune masini de facut inghetata acasa si de ce.

Masina  pentru preparat inghetata Delonghi IC8500 >>>este o masina de facuta ingheta ieftina dar foarte populara in randul amatorilor.

Acest aparat de facut inghetata marca DeLonghi, asa cum am zis, are un bun raport  intre calitatea oferita si pretul de achizitie. Principiul de functionare este cel al  racirii pasive, fiind necesara tinerea bolului la congelator timp de 24 de ore, inainte de a te apuca sa prepari inghetata. Bolul este fabricat din aluminiu, transferul termic fiind mult mai rapid si eficace, spre ingrediente.

Este un model economic, avand o putere de 6W si o capacitatea a cuvei  destul de mare, de 1, 5 litri, ceea ce iti va permite sa prepari cam 800 de grame de inghetata. Aceasta va fi gata in aproximativ 30 de minute. Vei putea urmari intregul proces, intrucat masina de facut inghetata  Delonghi IC8500 este dotata cu un capac transparent, din plastic, astfel ca vei sti cand amestecul este suficient de fin.

Un alt avantaj la acest model este faptul ca poti utiliza dispozitivul si pentru racirea instantanee a diferitelor bauturi, dar si pe post de galetusa pentru gheata. Componentele sunt detasabile, asa ca le vei putea spala cu usurinta.  Pachetul  contine o lingura, un bol si o carte de retete. Marele dezavantaj este acela ca, daca vrei inghetata azi, trebuie sa fi bagat bolul in congelator inca de ieri.

Vezi pret actualizat pt. Delonghi IC8500

Acum ca am lamurit treaba cu masina de facut inghetata ieftina, hai sa vedem si un model mai scump. Nu de alta, dar poate va intrebati de ce o masina de facut inghetata costa 2-3 sute de lei iar altele au pretul ce sare si de  o mie de lei. pai, raspunsul e simplu, cele mai scumpe masini de facut inghetata sunt cele in care prepari inghetata imediat, fara a mai astepta 24 de ore cu bolul in congelator. Aceste aparate de facut inghetata se mai numesc si aparate de facut inghetata electrice sau masini de facut inghetata cu racire activa…aadica, sunt dotate cu un compresor.

Daca trecem peste pret, printre masinile de facut inghetata cu racire activa o vom descoperi pe cea mai buna masina de facut inghetata. Dai un ban dar ai inghetata preparata mult mai repede decat cu un aparat de facut inghetata cu racire pasiva.

Aparat pentru preparat inghetata DeLonghi Il Gelataio ICK 5000 >>> este poate cea mai buna masina de facut ingheta ce poate fi achizitionata pentru acasa. Scumputa, dar daca esti amator de inghetata, pandesti o campanie de reduceri si o cumperi.

DeLonghi Il Gelataio ICK 5000 este o masina de facut inghetata potrivita pentru acasa, cu un mod de utilizare simplificat si cu o constructie fiabila si usor de intretinut. Lucreaza cu o putere de 230W, fiind mai performanta si mai rapid decat alte modele de aparate din gama. Capacitatea bolului in care se va prepara inghetata este  de 1,2l si se poate obtine pana la 700 de grame de inghetata.

Bolul e facut din otel inoxidabil, nu rugineste, se inchide cu un capac transparent, prin care poti urmarii procesul si care se inchide ermetic, astfel incat temperatura interioara sa se mentina rece. Vasul, dar si paleta si capacul pot fi introduse in masina de spalat. Aparatul are picioruse anti-derapante, pentru a nu aluneca de pe blatul dulapului, iar dimensiunile sale sunt de 32.6 x 42.6 x 42.5 cm. Binenteles, vine insotita cu o carte ce cuprinde 50 de rete de inghetata ce se pot prepara cu aceasta masina de facut inghetata.

Vezi pret actualizat pt. DeLonghi Il Gelataio ICK 5000

Desigur, in magazine veti gasi multe masini de facut inghetata, eu am cautat doar cea mai buna masina de facut inghetata dintre cele doua tipuri, cu racire pasiva si cu racire activa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *