Cea mai buna trotineta electrica pentru adulti are urmatoarele caracteristici

Interesul pentru trotinete electrice este tot mai ridicat in mediul urban. Daca in ultimi ani s-a mers pe trotinete clasice, anul acesta a crescut destul de mult numarul celor care se dau cu o trotineta electrica. Cum era si normal, in momentul in care au aparut trotinetele electrice, subiectul mi-a atras atentia. Preturile erau mari iar modelele de trotine electrice pentru adulti erau putine. Intre timp fenomenul a luat amploare, sunt tot mai multe modele de trotinete electrice destiate adultilor, preturile par mai accesibile iar performantele au crescut. Utilitatea unei trotinete electrice intr-un oras aglomerat nu mai poate fi contestata.

M-am uita sa vad pareri despre trotinete electrice, am comparat preturi si performante la diverse trotinete si mi-am facut o idee despre ce caracteristici ar trebui sa aiba cea mai buna trotineta electrica pentru adulti.

Pretul unei trotinete electrice variaza in functie de performante. De cele mai multe ori, cele mai ieftine trotinete electrice au si cea mai mica autonomie, iar viteza de deplasare fiind si ea redusa, in medie 15-20 km/h. In cazul in care doriti o trotineta electrica buna, pregatiti un buget de minim 1500 lei. Ca si parere personala, pentru o trotineta electrica pretul pe care l-as plati nu ar sari de salariul minim pe economie. Cum este indicat sa cautati si promotii, in acest moment, cea mai buna trotineta electrica pliabila pentru adulti la pretul amintit mai sus ar fi modelul Smart Balance Carbon Fiber, trotineta electrica ce are o autonomie de 25-30 km si ajunge la viteze de 20-23 km/h.

→Vezi mai multe detalii despre trotineta electrica Smart Balance Carbon Fiber

Autonomia este un factor important in alegerea unei trotinete electrice. De cele mai multe ori, cei ce vor o trotineta electrica, o fac pentru deplasari catre si dinspre birou, pentru a evita aglomeratia din mijloacele de transport in comun sau haosul rutier. In functie de distanta de parcurs zilnica, autonomia trotinetei este esentiala. Chiar daca aveti posibilitatea de-a incarca acumulatorul trotinetei in timpul petrecut la servici, cea mai buna trotineta electrica este aceea care acopera distanta dus-intors. Una dintre cele mai bune trotinete electrice pentru adulti cu o autonomie de 30 km este modelul  Freewheel Rider Trends. Scumputa dar pentru cine vrea o trotineta buna, este alegerea ideala.

→Vezi mai multe detalii despre trotineta electrica Freewheel Rider Trends

Rotile trotinetelor electrice sunt de doua tipuri: cauciuc sau din poliuretan. Cele din cauciuc ofera un mic avantaj in preluarea socurilor pe teren denivelat. Constructiv veti gasi trotinete cu roti de diferse dimensiuni, incepant cu 4.5 si ajungand la 10. Pentru distante lungi sau cu eventuale denivelari, sunt recomandate rotile mai mari, acestea fiind mai pretabile pentru viteze mai ridicate. Tot dimensiunea rotilor contribuie si la unghiul de urcare si trecere peste diferite denivelari.

Sistemul de siguranta la o trotineta electrica buna este un factor care nu trebuie neglijat. Veti gasi modele cu franare mixta, frana de mana montata pe ghidon si franare clasica, apasare cu piciorul pe roata din spate. De preferat ar fi o trotineta care sa aiba frna mecanica pe ambele roti. Un model de trotineta cu discuri de frana pe ambele roti este trotineta electrica X-Ride. Daca ar fi avut o autonomie mai mare, acest model s-ar fi calificat cu siguranta la cea mai buna trotineta electrica. Modelul ramane totusi unul foarte reusit, o trotineta electrica complexa recomandata celor ce se incadreaza in 10-15 km.cea mai buna trotineta electrica pliabila

→Vezi mai multe detalii despre trotineta electrica X-Ride

Greutatea trotinetei electrice este un alt factor important. In general aceasta variaza intre 8 si 15 kg. In momentul in care alegeti trotineta tineti ont de acest aspec, sunt momente in care veti fi nevoiti sa pliati trotineta si sa o carati dupa voi. Tot la capitolul greutate verificati si masa totala sustinuta de trotineta.

Treptele de viteza. Cele mai performante trotinete electrice pentru adulti au 3 trepte de viteza, schimbarea acestora facandu-se foarte facil, de pe ghidon.

Capacitatea acumulatorului reprezinta un alt factor de care va trebui sa tineti cont in momentul selectiei. Recomandat este acumulator de calitate de tipul Li-Ion pentru a beneficia de eficienta dorita. Despre capacitatea celor mai multe modele de trotinete electrice pentru adulti, putem spune ca se situeaza intre 4 – 4,4 Ah, in functie de model. Optand pentru o capacitate situata intre aceste valori, veti avea parte de eficienta dorita.

Incarcarea acumulatorului este importanta. Desi o trotineta electrica se poate la orice priza normala de 220 V este preferata o incarcare rapida. La majoritatea trotinetelor electrice, timpul de incarcare este situat intre 2 – 3 ore. Acesta este timpul in care va trebui sa lasati la incarcat acumulatorul pentru a oferi o eficienta maxima pe perioada utilizarii. Este recomandat o trotineta care are si sistem de siguranta la incarcare.

Ca si concluzie de final, cea mai buna trotineta electrica pentru adulti este o trotineta cu o autonomie mare, rapida si sigura.  In functie de bugetutul alocat achizitionarii unei trotinete electrice se poate gasi o trotineta buna adaptata nevoilor fiecaruia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *