Cum alegi cea mai bună oglindă pentru baia ta. Oglindă simplă sau oglindă de baie cu dulăpior și poliță?

Dincolo de utilitate, nu cred că există o baie fără oglindă, cel puțin eu nu am văzut. Dar să trecem peste factorul ce ține de utilitate și să privim lucrurile puțin mai în profunzime. Oglinda din baie este mai mult decât un element util, această oglindă poate contribui decisiv la aspectul general al unei camere de baie. Da, cumva alegerea oglinzii de baie e cumva lăsată mai la urmă, nimeni când renovează o baie nu pornește în acest demers de la oglindă. Sunt lucruri mult mai importante, gresia, faianța din baie, cada și ghiuveta. Mai la final rămâne și alegerea oglinzii de baie. Și atunci te întrebi cum aleg cea mai bună oglindă de baie astfel încât să se asorteze cu faianța și cu restul băii? De cele mai multe ori, când totul este aproape gata, oamenii merg într-un magazin de materiale de construcții pentru materialele necesare renovării băii și printre gresie, faianță, aleg de acolo o oglindă de baie. Nu e rău, însă internetul abundă de oferte și poți alege cea mai bună oglindă de baie de acolo oferta fiind mai generoasă iar prețurile ceva mai mici decât într-un magazin clasic.

În fine, dacă te grăbești să cumperi cea mai bună oglindă și nu vrei să citești un articol în care tratăm o mulțime de aspecte ce țin de alegerea unei oglinzi de baie, mai jos sunt trei dintre cele mai bune modele de oglinzi de baie din fiecare categorie.

Oglinda Kring, cu doua dulapioare albe si iluminare – Această oglindă de baie cu dulapioare de depozitare poate fi încadrată fără probleme în categoria oglinzi de baie cu dulap ieftine. Despre marca Kring, dacă nu știați, este o marcă deținută de emag, așa că dincolo de raportul calitate-preț, popularitatea acestui brand a crescut și datorită emag. Dimensiunile sunt destul de comune pentru genul acesta de oglindă cu dulăpiare de depozitare, 77x57x16cm. Pe lângă cele două dulăpioare laterale ce încadrează oglinda, polița de la baza oglinzii poate fi folosită fără probleme pentru depozitarea diverselor obiecte. Desigur, calitatea este raportată la preț însă lumea este mulțumită, oglinda de baie cu dulăpioare de depozitare fiind o opțiune pentru cei ce caută mai degrabă utilitatea la un preț mic.

Vezi aici detalii și preț pentru oglinda Kring cu dulăpioare

Oglindă pentru baie Romantic – ar putea fi o alegere interesantă pentru cei ce pun preț pe design. Prin simplitatea și calitatea materialelor, acest model de oglindă poate poate fi amplasat fără probleme într-o cameră de baie de dimensiuni mai mari unde spațiul nu este problemă iar pentru depozitare avem la dispoziție dulapuri independente.

Vezi aici detalii și preț pentru oglinda Romantic

Set 5 piese de mobilier pentru baie Lauro – Pentru că există posibilitatea de a alege seturi complete de mobilier pentru baie, un astfel de exemplu este setul Lauro. Acest set este compus din 5 piese și are sifonul și LED-ul incluse în preț.

Dimensiuni: lungime 40 cm/latime 50 cm/inaltime 104 cm Material: PAL laminat 16 mm, marginile cu furnir ABS

Culoare: sonoma, alb

Set: 2 corpuri suspendabile, fiecare cu dimensiunile 30×103.5×27 cm
1 dulap cu dimensiunile 49.5x32x38.5 cm
1 oglinda cu dimensiunile 50x50x13.5 cm
1 lavoar cu dimensiunile 50.2×14 cm

Vezi aici detalii și preț pentru set mobilă baie Lauro

În condițiile în care o oglidă de baie aleasă înțelept poate schimba radical aspectul băii, în momentul în care ne hotărâm să achiziționăm o oglindă de baie potrivită pentru designul nostru, trebuie să ținem cont de anumite lucruri, spațiul fiind unul dintre acestea. Pentru că într-o baie mică dintr-o garsonieră confort 2 o oglindă de baie mare dintr-o vilă nu se va potrivi. Cum nici într-o casă de vacanță amenajată rustic nu poți veni cu o oglindă decorativă avangardistă. În principiu, când alegi cea mai bună oglindă de baie trebuie să ții cont de spațiul din baie, de stilul ales în decorarea băii și a casei, de dimensiunea oglinzii, de preț. Utilitatea este încă un factor în alegerea oglinzii. De departe cele mai utile oglinzi sunt cele cu cel puțin un dulap lateral și cu poliță de depozitare. Dar să le luăm pe rând astfel încât, prin exemple concrete de oglinzi, să putem alege cea mai bună oglindă de baie.

În condițiile în care cel mai des oglinda de baie este instalată deasupra ghiuvetei, în momentul în care alegi cea mai bună oglindă de baie trebuie să măsori să vezi ce dimensiune rămâne disponibilă deasupra ghiuvetei astfel încât să se reducă cât mai mult riscul de stropire a oglinzi. Totodată, amplasarea oglinzii trebuie să fie făcută la o înălțime potrivită astfel încât în momentul în care ai nevoie de ea, să ai o vizibilitate cât mai bună dintr-o poziție cât mai comodă. În condițiile în care înălțimea medie pentru bărbați este undeva în jurul a 177 cm iar la femei 165, trebuie avut grijă la aceste cote. În condițiile în care băile nu sunt chiar spațioase, cele mai cumpărate oglinzi de baie sunt de dimensiuni medii.

Tot pentru optimizarea spațiului din baie, de cele mai multe ori este preferată o oglindă de baie cu dulăpior de depozitare. Genul acesta de oglinzi sunt foarte practice în momentul în care avem o baie de dimensiuni mici s-au medii. Desigur, există și pachete ce includ atât oglinda de baie cât și masca ghiuvetei. Aici avem avantajul adus de prețul pe pachet dar și de faptul că cele două piese sunt potrivite din punct de vedere estetic astfel încât nu mai suntem in situația de a alege două piese care să se potrivească din punct de vedere estetic.

În cazul în care ne-am hotărât să alegem pentru baia noastră o oglindă simplă fără dulap avem varianta oglinzilor cu ramă sau a oglinzilor de baie fără ramă. Dacă în cazul oglinzilor de baie cu dulăpior forma oglinzi era cumva limitată, în cazul oglinzilor fără ramă avem o varietate și o libertate a formelor mult mai mare însă cel mai mare inconvenient în cazul acestor oglinzi ține de modul de montare al acestora. De cele mai multe ori, oglinzile fără ramă trebuiesc lipite pe perete dacă vrem să evităm aspectul inestetic dat de șuruburile de prindere sau de clemele de fixare a oglinzii. În cazul oglinzilor cu ramă, treaba este mult mai simplă, acest tip de oglinzi se montează mult mai ușor. Dacă am optat pentru o oglindă de baie cu ramă, aici trebuie să ținem cont că ramele mai late au și rol decorativ iar ramele inguste sunt mai pretabile pentru băile de dimensiuni mai mici.

Oricât de bună ar fi oglinda de baie aleasă, un factor decisiv în acest sens este dat de lumină. Acesta este și motivul pentru care atunci când vrei să cumperi cea mai bună oglindă pentru baie, lumina trebuie să fie unul dintre factorii importanți în acest demers. După cum probabil știți, sunt variante de oglinzi de baie cu spoturi luminoase ce se dovedesc a fi foarte utile în momentul în care desfășurăm activități ce necesită o atenție sporită cum ar fi bărbieritul în caazul bărbaților sau pensatul și machiajul în cazul doamnelor.

Desigur, generalitățile de mai sus sunt aplicabile la achiziția oricărei oglinzi de baie însă toată această alegere va fi mereu înfluiențată de preț. O oglindă de calitate va fi întodeauna mai scumpă decât o oglindă comună și tocmai acesta este recomandat să urmăriți ofertele din zona magazinelor on line mai ales în perioadele clasice de reduceri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *