In gospodarie ai nevoie si de un fierastrau cu maner telescopic pentru taierea crengilor

Astazi un scurt articol despre o unealta de taiat destul de folosita in gospodariile in care exista si cativa pomi fructiferi sau alti copaci ce sunt ingrijiti si toaletati. Fierastraul cu maner telescopic pentru taierea crengilor, util tot timpul anului dar mai ales primavara si toamna.

Un fierastrau cu maner telescopic este foarte util in momentul in care ai nevoie sa cureti coroana unui copac sau sa tai ceva aflat la o distanta sau intr-un loc greu accesibil. Un fierastrau cu maner telescopic te scuteste de cataratul in copac si scade riscul de accidente. Exista si variante de fierastraie electrice cu maner telescopic dar despre acestea, in alt articol, acum, cateva cuvinte despre fierastraul mecanic cu maner telescopic.

In principiu, un fierastrau cu maner telescopic bun ar trebui sa fie usor, robust, sa aiba o lama rezistenta dintr-un otel de calitate si lungimea toatala a uneltei sa fie de minim 2 m pentru a putea ajunge fara probleme la diverse inaltimi. Un model de fierastrau cu maner telescopic bun este Strend Pro PYSW99, un fierastrau telescopic ce poate fi extins pana la o lungime de 2.5 metri. Coada telescopica este usora, din aluminiu si este prevazut cu un maner din burete presat ce asigura o priza buna. Lama fierastraului este din otel tratat, lunga de 50 cm si lata de 8 cm.

Un model de fierastrau telescopic ieftin este Strend Pro KT2670, un fierastrau telescopic dotat si cu foarfeca. Acest model este avantajos mai ales in cazul in care vrem sa taiem si crengi foarte subtiri, crengi ce nu ar rezista presiunii exercitate la taierea cu fierastraul. Lama atat la fierastrau cat si la foarfeca este din otel tratat. Actionarea foarfecei se face printr-un scripete, forta suportata fiinde 200 kgf. Acest fierastrau extensibil este mai greu, coada telescopica fiind din otel.

La final las ca si recomandare o unealta multifunctionala, printre functiile acesteia regasinduse si fierastraul. Este vorba despre Unealta multifunctionala telescopica Hecht 631 SET, dotata cu lopata de zapada pentru acoperisuri, un T cu burete pentru spalat  geamuri, racleta, perie,  fierastrau si culegator de fructe. Nu prea sunt adeptul multifunctionalelor dar in cazul acestei unele, mare parte dintre functii se pod dovedi utile.

fierastrau telescopic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *