Nu prea am vazut magazine dotate cu aparate pentru detectat banii falsi

In afara de banci si case de schimb valutar, pe la noi nu am prea vazut magazine care sa fie dotate cu aparate pentru detectarea banilor falsi. Posibil ca pe la marile supermarketuri sa existe astfel de aparate, dar nu am vazut niciodata ca un vanzator sa aiba o astfel de suspiciune si sa treaca la verificat o bancnota.

Bine, banii romanesti fiind din plastic sunt ceva mai greu de valsificat iar valoarea mica nu cred ca-i tenteanza pe amatorii de bancnote false, desi, de cateva ori mi-au trecut prin mana cateva bancnote de 50 lei mai dubioase.
Nu stiu daca vom mai trece prea curand la euro, dar daca o vom face, o idee de afacere in momentul acela va fi comercializarea aparatelor de verificarea banilor.
In Franta, anul trecut, la diverse magazinase am avut ocazia sa vad cu mi-au fost verificate chiar si bancnote de 50 euro.
Un aparat detector de bani falsi nu este foarte scump, cele mai simplute aparate costa in jur de o suta de lei si in functie de bancnotele verificate poate ajunge si la 2000 lei.
In conditiile in care nu am mai vazut o bancnota de 500 lei de aproape un an, nici nu stiu daca mai exista, daca as fi proprietar de magazin si mi-ar veni un client cu o astfel de bancnota parca mi-ar fugi gandul la un detector de bani falsi. Nu de alta, dar de o teapa de 500 lei as putea cumpara un aparat de detectare a banilor falsi si as dormi linistit. Asta si in asteptarea monedei unice cand, in stilul clasic romanesc, detectoarele de bani falsi se vor scumpi.
detector bani falsi,aparat detectare bancnote false

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *